01 november 2018 

We zijn weer terug uit India! (The best group ever!)

We zijn weer terug uit India! (The best group ever!)

We zijn al onze India-ervaringen nog aan het verwerken. Nog aan het landen dus. Een beetje kouwelijk, grieperig. Heel veel te verteren. Een plek aan het geven. Het is ‘gek’ om weer in Nederland te zijn. Wat een andere samenleving! Als je uit de comfortzone wilt stappen moet je beslist naar India gaan. Alles is er anders. Heel vermoeiend dan ook al die ervaringen, geluiden, impressies, maar ook zo bijzonder inspirerend. We zijn het dan ook helemaal eens met de slogan ‘Incredible India’!

Jullie kunnen de komende tijd nog een aantal van onze Indiase avonturen op Facebook tegemoet zien.

Wat we niet onvermeld willen laten is onze groep van zeventien deelnemers uit Belgie en Nederland. Van de zeer ervaren gidsen die ons begeleidden in India kregen we onafhankelijk van elkaar te horen dat dit de beste groep is geweest die ze ooit hebben gehad. Wow. Zo liefdevol, zo behulpzaam, zo met elkaar verbonden, zo sociaal en met elkaar meelevend. Dat was nieuw voor hen. We hebben ook genoten van de groep.

En als er zich een keer ‘Trouble in Paradise’ aandiende, was dit ook snel weer uitgesproken en tot helderheid gebracht. Een hele volwassen groep derhalve. We zijn alle deelnemers dan ook heel dankbaar dat we samen dit avontuur, om de Ganges in de voetsporen van Maria Magdalena en Jezus te volgen, zijn aangegaan. Voor een deel van de deelnemers was dit de reis van hun leven en voor velen was de reis ook het begin van een nieuwe start van hun leven. Kortom, er zijn heel veel memorabele dingen gebeurd.

De kans is groot dat wij ooit weer naar India zullen gaan. De vraag is wanneer en of dit dan ook dezelfde reis zal zijn. De toekomst zal het leren!

Gabriela en Reint Gaastra-Levin

Reactie plaatsen