arrow_drop_up arrow_drop_down

Tiendaagse voorjaarspelgrimage naar 

Santiago de Compostella 2019

De Camino Ingles: met Gabriela en Reint zes dagen 

vanuit het noorden naar Santiago lopen

(Extra: Bezoek aan La Coruna bij de start en 

traditionele afsluiting bij Finisterra)


Mede ter nagedachtenis aan de tocht van Maria Magdalena 

naar het graf van de apostel Jakobus


Let op! De pelgrimage naar Santiago van april 2019 is volgeboekt!

Je kunt je nog wel op de wachtlijst laten plaatsen via cursisten@mariamagdalenaenjezus.nlHeb je altijd al een keer naar het legendarische Santiago de Compostella willen lopen? Dat kan nu!

Want van maandag 22 april t/m woensdag 1 mei 2019 wandelen Gabriela en Reint samen met een groep ‘pelgrims’,

voornamelijk Belgen en Nederlanders, vanuit noordelijke richting, de zogenaamde Camino Ingles,

onder lenteachtige omstandigheden naar het beroemde Spaanse bedevaartsoord.

In de energie van Maria Magdalena en Jezus.


Wat gaan we doen? We gaan niet voor een lange route, maar een die te behappen is voor mensen die geen weken kwijt willen zijn en die niet om zeer geoefende wandelaars vraagt. We lopen zes dagen over de laatste trajecten van de ‘Camino Ingles’, kortom we bewandelen de route die traditioneel door de Engelsen werd genomen die in vroeger tijden met de boot aankwamen in La Coruna of Ferrol. We vliegen naar de luchthaven van La Coruna (aanbevolen), we verkennen ieder voor zich deze intrigerende oude Galicische havenstad en overnachten daar ook. De volgende dag na het gezamenlijk ontbijt kunnen we in de ochtenduren nogmaals de stad, de haven en de facinerende kust bekijken. In de middag is de transfer naar de 50 kilometer noordoostelijker gelegen havenstad Ferrol, de startplaats van onze camino 2019.

Vanuit Ferrol lopen we in zes dagen door het prachtige en authentieke Galicië naar Santiago de Compostella.

In totaal gaat het om zes natuurlijke wandeltrajecten van samen 115 kilometer over een deel heuvelachtig terrein,

met oerbossen, boerderijen, kloosters, kerken, rivieren en beken, eeuwenoude steden en slaperige dorpjes.Samen en alleen: We gaan weliswaar in groepsverband, maar iedereen is volkomen vrij om alleen te lopen. Het is ‘the best of both worlds’. Je kunt kiezen voor een individuele camino, voor individuele trajecten en ook voor gelijkgestemd gezelschap en gezelligheid op de momenten wanneer jij daar behoefte aan hebt.Accommodaties: We gaan niet voor ‘the hard way’. Je overnacht bijvoorbeeld niet in de gebruikelijke grote slaapzalen met twintig, dertig mensen, maar in schone, authentieke driesterren-hotels. Standaard in een tweepersoonskamer, maar er is ook een beperkte mogelijkheid voor een eenpersoonskamer tegen bijbetaling. (Zie inschrijfformulier)Doel van jouw reis: De camino is bij uitstek geschikt om met jezelf in gesprek te komen over persoonlijke thema’s die je tot helderheid wilt brengen en met name ook om je een beeld te vormen over je toekomst. Misschien heb je helemaal geen doelstelling en wil je gewoon lekker lopen. Ook goed!De spirituele achtergrond van de camino: Op en rond het graf van de apostel Jacobus is het bedevaartsoord Santiago de Compostella in het Spaanse Galicië ontstaan. Maria Magdalena was bij de ter aarde bestelling van zijn overblijfselen en ook later kwam ze vanuit het huidige Frankrijk terug om het graf te bezoeken.


Het lopen naar Santiago is in wezen een spirituele inwijdingsweg naar het openen van ons hart en staat symbool voor onze weg naar het ontwaken van onze Goddelijkheid, de weg naar onze Goddelijke Bron. Het lopen staat voor de moeite en toewijding die we daar in dit leven voor over hebben. Wandelen was overigens een gebruikelijke manier waarop Jezus en Maria Magdalena, Maria en Jozef hun spirituele processen verwerkten. Omdat de resten van zijn lichaam naar Santiago verplaatst zijn kon Jakobus ‘de meerdere’ (San Tiago) zijn taak als apostel tot op de dag van vandaag blijven vervullen. 

Door het lopen van de camino intensiveren we onze relatie met Moeder Aarde.Wat doen Gabriela en Reint naast het organiseren van deze reis? Voorafgaand, tijdens en na afloop van de wandeltrajecten zijn er groepsgewijs momenten van overleg, afstemming, spirituele duiding en meditatie aan de hand van de inbreng van Gabriela. Daarnaast zijn Gabriela en Reint tijdens alle wandeltochten al wandelende beschikbaar voor individuele coaching naar aanleiding van jouw levensvragen. Op dinsdag 30 april hebben we samen in de ochtend een afsluitende workshop in Santiago om de uitkomsten van jouw camino – onder begeleiding van Maria Magdalena en Jezus – in een spiritueel perspectief te plaatsen. In de middag ben je vrij om Santiago te verkennen. Ook verzorgen Gabriela en Reint de dag van vertrek op 1 mei een traditioneel afsluitend ritueel in Finisterra aan de Atlantische kust.
Wat ben ik er aan kwijt? De tiendaagse pelgrimage kost €1125,-- p.p (op basis van tweepersoonskamer).

(een eenpersoonskamer komt €195,-- hoger uit) Ook in termijen te betalen, lees hierover verderop.


 Wat heb ik daarvoor?

– Vervoer op maandag 22 april, 2e Paasdag, met een bus shuttle van de luchthaven van La Coruna naar ons hotel in deze stad

- Vervoer op dinsdagmiddag 23 april naar de startplaats Ferrol

– Vervoer op woensdag 1 mei met een shuttle. Eerst van Santiago naar Finisterra aan de Atlantische Oceaan om de camino traditioneel af te ronden en daarna in de middag naar de luchthaven van Santiago voor je vlucht in de avond naar België of Nederland

– 9 overnachtingen en ontbijt in twee- of driesterrenhotels (in beginsel tweepersoonskamer)

– 7 maal diner

– Vervoer van je bagage van hotel naar hotel tijdens de wandeldagen, zodat je gemakkelijker kunt lopen

– Coaching op levensvragen tijdens de wandeltochten door Gabriela en Reint (indien gewenst)

– Elke dag gezamenlijk spiritueel beginnen om met elkaar af te stemmen

- Een map voor de door Gabriela ontvangen openbaringen van Maria Magdalena en Jezus

– Afsluitende workshop in Santiago

– Ondersteuning in geval van noodsituaties

– Het pelgrimspaspoort (de zogenaamde ‘Credencial’)

– Een draaiboek en documentatie

- Een leuke groep mede-deelnemers met een spirituele belangstellingWat is niet inbegrepen? Je dient zelf de heen- en terugvlucht naar en van Santiago te boeken. Veelal tegen een aantrekkelijk tarief als je snel boekt. Bijvoorbeeld via Iberia vanaf Amsterdam of via Brussel. Hieronder vind je de door ons aanbevolen vluchten. (Je kunt ook een dag of meerdere dagen eerder of later boeken). Ook de lunches zijn tijdens deze camino voor eigen kosten. Je dient zelf een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.


Heen en terug vliegen:   


(Op dit moment adviseren we onderstaande vluchten als je vanuit Nederland vertrekt)

Update voor Belgen en Nederlanders als het om vliegen gaat.

Onderstaande vluchten zijn inmiddels duurder geworden. 

Reint kan je helpen om je kosten lager te houden. Neem even contact met hem op via (0031) 0653646410.

Heen :

22 april:  vlucht met Iberia vanaf Amsterdam naar La Coruna

AMS - MAD: 07.55 – 10.35 (overstap Madrid)

MAD - LCG : 11.40 – 12.55 

Terug :

1 mei:  vlucht met Iberia vanuit Santiago naar Amsterdam.

SCQ – MAD : 17.40 – 18.50 (overstap Madrid)

MAD - AMS : 19.50 – 22.25 


En deze vluchten als je vanuit Belgie vertrekt:


Heen :

22 april: vlucht met Iberia vanaf Brussel naar La Coruna

BRU - MAD: 07.40 – 10.05 (overstap Madrid)

MAD - LCG : 11.40 – 12.55 


Terug :

1 mei: vlucht met Iberia vanuit Santiago naar Brussel .

SCQ – MAD : 17.40 – 18.50 (overstap Madrid)

MAD - BRU : 19.55 – 22.15 

                       

   Lees hieronder het programma van de tiendaagse wandelreis:

Het programmaoverzicht van 22 april t/m 1 mei 2019

Vanaf de startplaats zijn er duidelijke gele pijlen en is het pad tevens bewegwijzerd 

met tegels waarop een schelp de richting aangeeft.

Dag 1: La Coruna, 22 april 2019

Aankomst op 2e Paasdag op de luchthaven La Coruna. Transfer van luchthaven naar hotel in La Coruna. Tijd om in de middag deze bijzondere eeuwenoude  havenstad voor het eerst te verkennen. Overnachting in La Coruna.


cc


Dag 2: La Coruna - Ferrol, 23 april 2019

Na het gezamelijk ontbijt heb je in de morgen nog tijd om La Coruna verder te bekijken. In de loop van de middag brengt een bus ons naar de startplaats, de havenstad Ferrol. Er is tijd om ook deze stad aan de Atlantische Zee te onderzoeken.


FFF


Dag 3: Ferrol – Neda, 24 april 2019

We beginnen rustig aan. De totale wandelafstand vandaag bedraagt 14 km. 

Het pad voert ons vandaag langs typische Galicische bezienswaardigheden. De oorspronkelijke haven van Curuxeiras dateert uit de 9de eeuw en het is hier dat de Camino Ingles echt begint. Als u Ferrol uitloopt passeert u het San Martino de Xubio-klooster, daterend uit de 8ste eeuw. De route gaat dan verder over een kustpad dat uitkomt op de Camino O Salto langs de oevers van de Eume-rivier. Hier volgt de route de Camino Real, het Koningspad. Je wandelt verder naar het kleine stadje Neda waar je de 14e eeuwse San Nicolas kerk en een fraaie calvarie kunt aanschouwen. Overnachting in Neda.Dag 4: Neda – Pontedeume, 25 april 2019

We bouwen de belasting van onze voeten en benen voorzichtig op. De totale wandelafstand vandaag bedraagt 15 km. 

De Camino Ingles loopt nu verder langs het prachtige strand van La Magdalena. Het is nu niet ver meer naar het historische Pontedeume, met zijn 13de eeuwse Sint Jakobs-kerk en de 12de eeuwse San Miguel de Breamo-kerk. Overnachting in Pontedeume.Dag 5: Pontedeume – Betanzos, 26 april 2019

We gaan qua afstand weer ietsje verder. De totale wandelafstand bedraagt vandaag 19 km.

Het pad klimt gelijk omhoog naar een spectaculair uitzichtpunt over Ferrol en Betanzos. De Camino Ingles loopt verder naar Miño en je steekt via een fraaie middeleeuwse stenen brug de Baxoi-rivier over. Je volgt opnieuw de kust en komt uit bij de brede monding van de Lambre-rivier. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Rias de Betanzos en de omliggende moeraslanden. Je nadert nu de historische stad Betanzos met het best bewaarde oude centrum van Galicië. De oude stadswallen en drie stadspoorten zijn nog bewaard gebleven en in het centrum van Betanzos liggen diverse stadspaleizen en oude kerken daterend uit de late middeleeuwen, zoals de St Jacobs-, de Santa Maria- en de San Francisco-kerk. Overnachting in Betanzos.Dag 6: Betanzos – Bruma Meson de Vento, 27 april 2019

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 27 km. Een uitdagende dag!

(Mocht je deze afstand te lang vinden, dan kan in overleg met Reint een oplossing worden gevonden.

 Je kunt hem bellen op (0031) 06-53646410)

De Camino Ingles laat Betanzos achter zich en u steekt via de oude brug van As Cascas de Mendo-rivier over. Je passeert vervolgens de dorpjes Matino en Boucello en de verlaten hermitage van San Pelayo. Een jonge Spaanse martelaar uit de 10e eeuw die een slachtoffer was van de Moorse overheersing. Je wandelt verder via een netwerk van paden en landelijke weggetjes door het groene Galicische heuvellandschap naar het dorp Bruma-Meson de Vento, waar de middeleeuwse San Lourenzo-kapel en de bijbehorende restanten van een uit de middeleeuwen daterend hospitaal een bezoekje de moeite waard zijn. Overnachting in Bruma-Meson de Vento.Dag 7: Bruma Meson de Vento – Sigüero, 28 april 2019

De totale wandelafstand vandaag bedraagt op deze voorlaatste dag 24 km.

(Mocht je deze afstand te lang vinden, dan kan in overleg met Reint een oplossing worden gevonden.

Je kunt hem bellen op (0031) 06-53646410)

Je passeert de kapel als u het dorp verlaat en wandelt verder door het groene glooiende landschap rond Ordes. In dit landelijke gebied zie je veel boerderijtjes met de typische uit graniet gebouwde graanschuren, de horreros. Je wandelt door een aantal kleine dorpjes met historisch hoogstaande architectuur, zoals het romaanse San Pelayo-kerkje van Buscaz en de kerk van San Xiao. Via het dorp Casanova komt je uiteindelijk op een rustige lange rechte weg die je naar Sigüero brengt. Overnachting in Sigüero.Dag 8: Sigüero – Santiago, 29 april 2019

We sluiten af met een relatief korte route. De totale wandelafstand op deze laatste wandeldag bedraagt 16 km.

We lopen Sigüero uit en steken de Tambre-rivier over. Het pad volgt nu de rivier naar de Fonte do Ingles. Hierna passeren we Meixonfrio dat vroeger een belangrijke pelgrimrustplaats was. Vervolgens aanschouwen we het pre-romaanse fort waar volgens de legende alle pelgrims een steen op een stapel moesten achterlaten. De Camino Ingles nadert nu Santiago de Compostela en eindigt op het plein voor de magnifieke kathedraal. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van het pre-romaanse tot hoog barok is een meer dan waardige afsluiter van deze fantastische pelgrimstocht. Overnachting in Santiago de Compostela.Dag 9: Santiago de Compostela, 30 april 2019

Na het ontbijt eerst de afsluitende workshop in het hotel. Daarna bezoeken we gezamenlijk de internationale pelgrimsdienst in de kathedraal en zien we daar als het even kan het slingerende wierookvat de Botafumeiro. In de middag ben je vrij om in Santiago even bij te komen van onze tocht en deze prachtige stad nader te verkennen. Overnachting in Santiago de CompostelaDag 10: Santiago de Compostela - Finisterra, 1 mei 2019

Ter afsluiting van de tocht maken we vandaag met een comfortabele bus een excursie naar Finisterra. Onderweg wordt een gratis lunch geserveerd en bezoeken we ook een waterval. Ons doel is uiteindelijk het doen van een traditioneel ritueel bij Finisterra aan de kust alwaar de pelgrims datgene wat men achter zich wil laten verbranden of in de oceaan gooien. Na afloop brengt de bus ons naar de luchthaven bij Santiago waar de reis eindigt en onze vlucht ons naar huis brengt. 

Gabriela en Reint te Finisterra

Hieronder staat aangegeven hoe je je kunt aanmelden en vragen kunt stellen.

Zo kun jij je aanmelden!


De bijdrage voor deze tiendaagse pelgrimage (waarvan zes dagen wandelen) is €1125,-. 

Dit bedrag kan in drie termijnen van €375,-- worden betaald. 

Ook een andere afbetalingsregeling behoort in overleg tot de mogelijkheden. (Zie het inschrijfformulier) 


Men is ingeschreven na ontvangst van het inschrijfformulier bij de Human Divinity Academy

 en overmaking van de gehele reissom van €1125,- of een eerste betaling van €375, -.

Een eenpersoonskamer kost €195,-- meer.

(Let op! Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers. Wie het eerst komt, het eerst maaltI)


Het inschrijvingsformulier kun je opvragen via cursisten@mariamagdalenaenjezus.nl

Voor meer informatie bel je Reint op 0031 (0)6-53646410.