Paravisie-column Reint met als titel 'Lieve lichtgroetjes'

Paravisie-column Reint met als titel 'Lieve lichtgroetjes'

(over niet-authentiek gedrag in de spirituele wereld)

Ik belandde onlangs in een discussie tussen mensen met een spirituele belangstelling over ‘spiritueel zijn’ en wat dat betekent voor het ‘in het leven staan’. De meesten voelden zich miskend in hun ‘anders’ zijn. Op hun werk, in hun families, in hun relatie en in allerlei maatschappelijke gremia werden ze als ‘zweverig’ en niet realistisch weggezet. Ze ervoeren onbegrip en eenzaamheid.

En dat is begrijpelijk. Tijdens eerdere levens met een heftige dualiteit zijn spirituele mensen gekleineerd, bespot of belandden ze op de brandstapel of tussen de leeuwen in de arena. Zelfs in deze tijd van emancipatie van de spirituele mens is de oude pijn nog te voelen. Ook nu vraagt het nog om moed om ’uit de kast te komen’. Ik heb er ook moeite mee gehad. Ik voelde mij ongemakkelijk als ‘gewone’ mensen mij vroegen wat ik deed en ik ‘moest bekennen’ dat ik en mijn vrouw een spirituele school hebben.

Ik vergelijk de ogenschijnlijke tweedeling van ‘normale’ en ‘spirituele’ mensen met …..  Verder lezen? Klik hier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen