Ja! We hebben de camino naar Santiago weer allemaal uitgelopen!

Ja! We hebben de camino naar Santiago weer allemaal uitgelopen!

We zijn weer thuis! We staan weliswaar nog met een been in Galicië, maar de Camino Frances is afgerond! Na 115 km in zes dagen zijn we, ieder in zijn of haar eigen tempo, moe maar voldaan bij de kathedraal in Santiago gearriveerd. Iedereen van het 27-koppige gezelschap is gelukkig goed aangekomen. Dankbaar! Dezelfde avond met zijn allen naar de pelgrimsmis geweest en hebben we ook het grote wierookvat, de Botafumeiro, slingerend door de kathedraal mogen aanschouwen. Dat blijft een belevenis die het innerlijk kind prikkelt!

Lopen naar Santiago is als lopen naar jezelf. Is als lopen naar je Hogere zelf, naar je Goddelijke Bron. En onderweg open je stap voor stap je hart. Emotionele blokkades trillen dan los. Er gebeuren dan mooie dingen. Mooie processen. Mooie inzichten.

Op de dag na de aankomst in Santiago hebben we de camino geëvalueerd. Wat een liefdevolle bijeenkomst. Hoe de ontvouwde liefde van een ieder bijdraagt aan het toegenomen collectieve liefdesveld van de groep. Verslavend is dat. Mooi om te horen hoe iedereen zijn of haar groei of nieuwe inzichten kon verwoorden. Dankbaar voor deze mooie creatie samen met Maria Magdalena en Jezus en al deze blije mensen waarbij de zelfliefde centraler in hun leven is komen te staan.

De kans is groot dat we volgend jaar weer gaan. Mogelijk opnieuw een andere route. We houden je op de hoogte!

Op onze Gabriela & Reint Facebook-pagina, die voor iedereen toegankelijk is, kun je een aantal leuke foto-verslagen vinden. Even doorscrollen op de tijdlijn.

Klik voor deze foto-verslagen op de volgende afbeelding:

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen