Page content

Het betekenisvolle bezoek van Maria Magdalena en Jezus aan Stonehenge en Avebury

Op uitnodiging van Jezus’ oom Jozef van Arimathea brachten Maria Magdalena en Jezus meerdere bezoeken per boot aan de Britse eilanden. Daar bezochten zij de druiden en de vele Keltische en oudere heilige plaatsen zoals de steencirkels van Avebury en Stonehenge. Deze monumenten herinneren aan het veld van eenheidsbewustzijn waar wij mensen uit vandaan komen. Steencirkels als een uiting van een diep verlangen naar het contact met het Hemelse. Avebury brengt de mensheid in contact met de eer aan de Moeder Godin en Moeder Aarde. Stonehenge is een ode aan de tijd toen men zich nog bewust was van zijn Kosmische oorsprong. Ook het oude Atlantis-verleden speelt een rol.

Wil je de gehele betekenisvolle openbaring lezen? Klik dan hier!

 

Is WK-voetbal spiritueel? Echt wel! Voetbal kanaliseert de overtollige mannelijke energie.

Wat hebben God en de ‘Rode Duivels’ samen? Openbaring van Maria Magdalena, Jezus en Maria over de spirituele betekenis van voetbal. Voetbal als middel voor het in balans brengen van het mannelijke en vrouwelijke principe in de wereld. Het ultieme doel van de mannelijke energie is het bereiken van de vrouwelijke energie. Het ultieme doel van de vrouwelijke energie is het ontvangen van de mannelijke energie. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder als een weg naar eenheid voor de mensheid in de hele wereld.

Wil je de gehele openbaring lezen? Klik dan hier! 

 

Vooraankondiging van ons reisprogramma 2019: Spanje, Schotland en Egypte

In de voetsporen van Maria Magdalena en Jezus

Je kunt je vrijblijvend op de voorinschrijvingslijst laten plaatsen!

Ons reisprogramma voor volgend jaar staat voor een belangrijk deel in de steigers. Inhoudelijke details moeten nog worden ingevuld. Prijsstelling staat nog niet vast.

  1. Spanje. Camino Ingles. In zes dagen wandelen van havenstad La Coruna naar Santiago de Compostella. Periode: eind april, begin mei 2019.
  2. Schotland. Rondreis naar krachtplaatsen en ‘must sees’. Waren Maria Magdalena en Jezus daar? Vermoedelijk 8 tot 9 dagen. Juli 2019
  3. Egypte. In de voetsporen van Maria Magdalena en Jezus naar Alexandrië, Cairo, Memphis, piramides, Sfinx, met de feluca enige dagen over de Nijl, Luxor, Aswan, tempels etc. In de voetsporen van Maria Magdalena en Jezus. Vermoedelijk negen of tien dagen in oktober 2019.

Hoewel alle details nog niet zijn uitgewerkt, kunnen serieuze belangstellenden zich wel vast vrijblijvend opgeven voor op de voorinschrijvingslijst van de reis van hun keuze. En wel bij Jenneke Endepoel via cursisten@mariamagdalenaenjezus.nl

Mensen die het eerst op de voorinschrijvingslijst staan zullen het eerst worden gevraagd zich definitief in te schrijven.

Wil je het gehele actuele cursusaanbod van Gabriela en Reint bekijken? Klik dan hier: https://mariamagdalenaenjezus.nl/cursussen-en-workshops

 

Maria Magdalena en Jezus lezing op 31 mei te Harderwijk bij spirituele vereniging Helios

Lezing Gabriela en Reint met als titel: Maria Magdalena en Jezus: hun leven, hun liefde, hun reizen, hun missie

Over de periode tussen hun 16e en 30e levensjaar is van het echtpaar Maria Magdalena en Jezus weinig bekend. Men noemt dit wel hun ‘lost years’. Verloren waren deze allerminst. Aan ‘medium van het jaar’ Gabriela Gaastra-Levin vertellen zij dat zij zich toen – voorafgaand aan hun periode van leiderschap – hebben toegewijd aan het stichten van een gezin en hun spirituele vorming. Daartoe behoorden ook hun opzienbarende reizen naar Egypte, Perzië, India en Brittannië. Regio’s die bekend stonden als ‘hotspots’ op het gebied van mystiek geestelijke vorming.

Spirituele vereniging Helios te Harderwijk – Zalencentrum De Kiekmure

Tesselschadelaan 1 – Donderdag 31 mei  2018 – Aanvang: 20:00 uur.

Voor informatie over Helios Harderwijk klik je op onderstaande afbeelding:

Openbaring van Maria Magdalena en Jezus over het leggen van liefdesbruggen naar Atlantis

Onze onlangs met een groep deelnemers afgeronde Camino naar Santiago de Compostella heeft weer nieuwe openbaringen van Maria Magdalena en Jezus aan Gabriela opgeleverd over de rol die zij gespeeld hebben in deze regio tweeduizend jaar geleden.  Steeds duidelijker wordt dat zij energetisch sterk hebben bijgedragen aan het tot ontwikkeling komen van de huidige bedevaartsplaats. Mogelijk worden deze openbaringen gepubliceerd in een apart boekje over Santiago.

In deze doorgeving leggen Maria Magdalena en Jezus nu onder meer hun rol bij de ondergang van Atlantis uit en de liefdes- en eenheidsbruggen die zij vanuit het vasteland van Europa, in dit geval het huidige Galicië, naar het ondergaande werelddeel legden…..

Wil je de gehele openbaring lezen? Klik dan op onderstaande afbeelding!

Ja! We hebben de camino naar Santiago weer allemaal uitgelopen!

We zijn weer thuis! We staan weliswaar nog met een been in Galicië, maar de Camino Frances is afgerond! Na 115 km in zes dagen zijn we, ieder in zijn of haar eigen tempo, moe maar voldaan bij de kathedraal in Santiago gearriveerd. Iedereen van het 27-koppige gezelschap is gelukkig goed aangekomen. Dankbaar! Dezelfde avond met zijn allen naar de pelgrimsmis geweest en hebben we ook het grote wierookvat, de Botafumeiro, slingerend door de kathedraal mogen aanschouwen. Dat blijft een belevenis die het innerlijk kind prikkelt!

Lopen naar Santiago is als lopen naar jezelf. Is als lopen naar je Hogere zelf, naar je Goddelijke Bron. En onderweg open je stap voor stap je hart. Emotionele blokkades trillen dan los. Er gebeuren dan mooie dingen. Mooie processen. Mooie inzichten.

Op de dag na de aankomst in Santiago hebben we de camino geëvalueerd. Wat een liefdevolle bijeenkomst. Hoe de ontvouwde liefde van een ieder bijdraagt aan het toegenomen collectieve liefdesveld van de groep. Verslavend is dat. Mooi om te horen hoe iedereen zijn of haar groei of nieuwe inzichten kon verwoorden. Dankbaar voor deze mooie creatie samen met Maria Magdalena en Jezus en al deze blije mensen waarbij de zelfliefde centraler in hun leven is komen te staan.

De kans is groot dat we volgend jaar weer gaan. Mogelijk opnieuw een andere route. We houden je op de hoogte!

Op onze Gabriela & Reint Facebook-pagina, die voor iedereen toegankelijk is, kun je een aantal leuke foto-verslagen vinden. Even doorscrollen op de tijdlijn.

Klik voor deze foto-verslagen op de volgende afbeelding:

 

3000 exemplaren van ‘Der Maria Magdalena Code’ in Duitsland verkocht

Deze week kregen wij van onze Duitse uitgever Hans Nietsch Verlag te horen dat van ‘De Maria Magdalena Code I’, in het Duits ‘Der Maria Magdalena Code’, in de afgelopen jaren inmiddels meer dan 3000 exemplaren zijn verkocht. En dat nog wel zonder dat wij daar enige noemenswaardige promotie voor hebben gedaan. Toch een mooi resultaat!

We zullen de komende tijd met de uitgever in gesprek gaan over hoe wij de samenwerking in de toekomst verder vorm willen gaan geven.

Om het boek in de digitale catalogus te zien, klik je op onderstaande afbeelding:

Filmrecensie Maria Magdalena: Een drie sterren-film die een belangrijke stap voorwaarts betekent

Verschillende mensen vroegen aan ons: “Moeten we naar de film ‘Mary Magdalene’ die nu in de bioscopen draait?” Dat is eigenlijk niet zo’n goede vraag aan ons als je bedenkt dat wij eigenlijk ‘fulltime’ met Maria Magdalena en Jezus bezig zijn. Zijn wij dan wel de juiste mensen om een oordeel over deze film te hebben?  We zijn bepaald niet ‘objectief’. Ons intensief met de spirituele meesters bezig zijn maakt dat wij een behoorlijk ander beeld van de historische ‘realiteit’ hebben. En wij niet alleen.

In onze boeken en cursussen vertellen Maria Magdalena en Jezus bijvoorbeeld hoe ze elkaar ontmoet hebben, hun seksuele inwijding hadden, hoe hun bruiloft was, dat ze getrouwd waren, kinderen hebben gekregen, welke indrukwekkende reizen ze samen hebben gemaakt, dat ze intensief met twaalf mannelijke en twaalf vrouwelijke discipelen samenwerkten en hoe ze samen hun leer over de Goddelijkheid van de mens hebben ontwikkeld en aan de discipelen en de hen omringende gemeenschap hebben onderwezen. En hoe ze als man en vrouw volkomen gelijkwaardig aan elkaar waren!

Kortom, iedereen heeft zijn eigen referentiekader van waaruit de film kan worden beoordeeld. Voor ons is Maria Magdalena veel meer dan dat er nu in de film wordt getoond. Niettemin, er is nog geen film geweest die haar zo prominent heeft neergezet, die haar zo uit haar klassieke positie van prostituee haalt, die haar zo nadrukkelijk eert als een intelligente, eigenzinnige en spirituele vrouw die zelf kiest, haar leven vormgeeft en opkomt voor de positie van de vrouw.

Op de film is van alles aan te merken. Het is geen topfilm. Drie sterren. Regisseur Garth Davis geeft zijn interpretatie aan het verhaal en dat mag en daar hoeven we het niet mee eens te zijn. Het is een bepaalde visie en die zet zeker aan tot nadenken. Zo wordt er vrijwel niet gelachen in de film. Maria Magdalena en Jezus worden nogal zwaar op de hand neergezet. Een beeld waarin wij ons niet herkennen. Ook de spirituele meesters hadden op bepaalde momenten veel plezier met elkaar en lieten hun liefde voor het leven merken.  Ook wordt Maria Magdalena in de film neergezet als superieur aan de wat ‘dommige’ mannelijke discipelen. En ook daar zijn we het niet mee eens. Ook vinden we de kruisiging en de opstanding inhoudelijk mager vormgegeven. Er is zoveel meer over deze spirituele momenten naar voren te brengen.

We willen echter alles ook niet vertellen en daar onze interpretatie op loslaten. Dat dient eenieder zelf te doen. Het is aan jou om te voelen of je er naar de bioscoop toe moet. De film heeft ons in ieder geval veel gesprekstof en gedachtewisselingen opgeleverd. We willen je dan ook uitnodigen om de film weldegelijk de komende week te gaan bekijken. Het is uiteindelijk de eerste film waarin Maria Magdalena alleen en ook samen met Jezus respectvol wordt geportretteerd. Dat beeld zal je bijblijven na de film en zijn werking voor je doen.

De Maria Magdalena en Jezus-energie heeft overigens zijn uitwerking al gehad. Bij hoofdrolspelers Rooney Mara (Maria Magdalena) en Joaquin Phoenix (Jezus) is de vonk op de filmset over gesprongen en ze vormen inmiddels een setje. In de film als Maria Magdalena en Jezus mocht dat nog niet, maar in het werkelijke leven geven ze het toch vorm! Hoe mooi en verrassend kan het zijn!

Gabriela en Reint Gaastra-Levin

Wil je weten hoe hun gezamenlijke leven en liefde echt was, lees dan het recente door Gabriela gechannelde boek ‘Maria Magdalena en Jezus Deel I: Hun leven, hun liefde, hun missie’ en klik hier!

 

Pagina 1 van 3123