Page content

Achtdaagse Maria Magdalena en Jezus Israël/Palestina-reis

Van zondag 15 t/m zondag 22 oktober 2017

Thema: Maria Magdalena en Jezus: hun leven, hun liefde, hun missie, hun reizen

Maria Magdalena en Jezus als ingewijde gidsen in hun thuisland

Het Argentijns-Nederlandse medium Gabriela Gaastra-Levin en haar echtgenoot Reint Gaastra zijn de initiatiefnemers van deze spirituele workshop- en rondreis die in samenwerking met reisorganisatie DrieTour uit Woerden wordt gerealiseerd.

Deze reis naar Israël betekent voor ons, Gabriela en Reint, het begin van een nieuwe periode waarin de boodschappen van de spirituele Meesters verder de wereld in mogen gaan. We hebben in de afgelopen vijftien jaar al elf prachtige boeken van Maria Magdalena en Jezus en Maria en Jozef mogen ontvangen om de ‘Goddelijkheid van de Mens’ in kaart te brengen als essentiële focus voor het activeren van onze Goddelijkheid, voor ons spiritueel ontwaken tijdens ons leven op Aarde.

   Jeruzalem                                                                    

Onze eerste negen boeken met de meesters zijn op het vergroten van kennis en zelfontwikkeling gericht. Tijdens onze eerste reis in 2013 namen we exemplaren van de drie delen van ‘De Maria Magdalena Code’ mee naar Israël. Wij schiepen op die manier, samen met de deelnemers uit deze 2013 groep, een energetische opening die Maria Magdalena terug naar Israël bracht als een basis voor het in balans komen van het vrouwelijke en het mannelijke op Aarde.

Na 2013 mochten we twee boeken ontvangen die uitdrukkelijk over het leven van de meesters handelen. Het eerste boek ‘Maria Magdalena en Jezus: Hun leven, hun liefde, hun missie’ hebben we ook naar het thuisland van de meesters teruggebracht en wel in 2015. Nu, tijdens de reis in oktober 2017, willen we het onlangs verschenen Deel II van ‘Maria Magdalena en Jezus’ over ‘hun heilige reizen naar Egypte, Perzië, India en Brittannië’ met een groep mensen naar hun geboortegrond brengen.

Door middel van deze spirituele workshopreis, en de bijhorende rituelen en inwijdingen, hebben we de eer om samen met Maria Magdalena en Jezus aan de hand van hun bijzondere leven 2000 jaar geleden een basis te leggen voor het in balans komen van het vrouwelijke en het mannelijke om het Goddelijke in ons te activeren. De meesters fungeren in hun thuisland voor ons als ingewijde gidsen en rolmodellen en een spiegel voor het openen van ons hart en het omarmen van onze Goddelijkheid.

Welkom op deze bezielende reis waarin de spirituele en de Aardse dimensies dichter bij elkaar komen en de integratie van je Goddelijke Bron met je Persoonlijkheid sterk bevorderd wordt! We verheugen ons om met jou deze bijzondere reis te maken!  

  Gabriela doceert bij Magdala                                                                                                                                           

Bewustzijnsopeningen en doopervaring –  Tijdens deze reis, die een intense verdieping geeft in de spirituele wortels van de mens, bezoeken we heilige en met veel kracht geladen plaatsen die een multidimensionaal karakter bezitten en die openingen in je bewustzijn bevorderen. We doen veelal ter plekke spiritueel werk waardoor je contact kunt maken met je eigen oerkracht, een verdieping in je spiritueel ontwaken kunt bereiken en tegelijkertijd een bijdrage aan een collectieve bewustzijnsopening levert. Een voorbeeld hiervan is een gezamenlijke en individuele doopervaring in de Jordaan.

  Het Magdala Centrum krijgt steeds meer vorm

Nieuw – In vergelijking met voorgaande reizen naar Israël bezoeken we nu ook de pittoreske Kabbala- ‘hoofdstad’ Tsfat, ‘beklimmen’ we de berg Tabor bekend om de Transfiguratie van Jezus en logeren we in het door Palestijnen gerunde luxe Jericho Resort nabij Jericho. Ook maken we bij de Klaagmuur een deel van de Bar Mitswa-viering mee waarbij Joodse jongens die 13 worden voor het eerst uit de Thora mogen lezen. Ook het nabijgelegen Archeologisch park Ofel met de resten van het oude Jeruzalem wordt door ons aangedaan.

  Orthodoxe joden in Jeruzalem

Vervoer en hotels We vliegen overdag heen en terug naar Tel Aviv.  Dus geen nachtvluchten en onderbroken dagen! We verplaatsen ons met een moderne touringcar. We verblijven op drie plekken als uitvalsbasis voor de omgeving. De eerste drie dagen in een Kibboets Lodging, nabij het meer van Galilea, ook wel meer van Tiberias genoemd. Daarna in een door Palestijnen gerund luxueus resort nabij Jericho. En de laatste dagen in een bijzonder aangenaam hotel in Jeruzalem.

  Lunchen in de oude stad van Jeruzalem

Opbouw van de reis – De reis is een evenwichtige mengeling van Maria Magdalena en Jezus-workshops door Gabriela en Reint, rituelen, inwijdingen, meditaties en ontspanning en het bezoeken van de belangrijkste betekenisvolle heilige plaatsen die tweeduizend jaar geleden zo’n impact hebben gehad op de wereldgeschiedenis en het bewustzijn van de mensheid. Zo ben je een medecreator van een opening voor de Nieuwe Tijd.

  Gids Ruth Drori bij de ingang van Capernaum

Gids – We worden, zoals dat van overheidswege verplicht is in Israël, tijdens deze workshopreis professioneel en betrokken bijgestaan door een ervaren gids. Bij deze reis is dat Ruth Drori en daar zijn we heel blij mee!

  De groep 2015 bij het beeld van Jozef in Nazareth

 

Programma

De grote lijnen van het programma staan vast, maar kunnen op detailniveau – mede in overleg met de gids en de behoeften en omstandigheden die zich aandienen – ter plekke nog worden aangepast.

Zo 15/10. Vertrek van Schiphol met de moderne vloot van Turkish Airlines. Overstap in Istanbul. Aankomst in Tel Aviv op ‘Ben Gurion’ met begroeting door onze gids Ruth Drori en chauffeur. Transfer in de avond naar ons hotel Ohalo aan de oevers van het meer van Galilea en in de directe omgeving van de Jordaan.

  Bij het meer van Galilea

Ma 16/10. In de morgen bezoek aan de opgravingen van Magdala en het Maria Magdalena-centrum dat daar recentelijk is gebouwd. Vervolgens bekijken we de overblijfselen van het voormalige vissersdorp Capernaum waar Maria Magdalena en Jezus ook regelmatig vertoefden. In de middaguren bezoeken we de berg der Zaligsprekingen bekend van de Bergrede van Jezus. Daarna lopend naar Tabgha, de plaats van het wonder van de vermenigvuldiging van de vijf broden en twee vissen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Tsfat, ook wel bekend staand als de hoofdstad van de Kabbala. Daar brengen we ook een bezoek aan de synagoge.  

 Met deze boot varen we op het meer van Galilea

Di 17/10. We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Op de boot doen wij ook een meditatie. Vervolgens bezoeken wij het kerkje aan het meer op de verstilde plek waar Jezus Petrus zou hebben gevraagd de kerk te stichten. Ook gaan we naar de Grieks Orthodoxe ‘wonderen’ kerk aan het water. In de middag staat Nazareth centraal en vertoeven wij in de imposante Annunciatie-kerk en bezoeken we de oorspronkelijke waterbron van Nazareth. Op terugweg naar het meer van Galilea staat de berg Tabor op het programma. Het laatste stukje leggen we af per taxi. Deze berg staat ook wel bekend als de berg van Jezus zijn gedaanteverandering of Transfiguratie. Aldaar een gezamenlijke meditatie. Laatste overnachting in hotel Ohalo.

  Het doopritueel in de Jordaan

Wo 18/10. We checken vroeg uit en maken ons klaar voor een prachtig doopritueel in de Jordaan dichtbij de plek waar Jezus Maria Magdalena en hun kinderen doopte. De doopplaats wordt gefaciliteerd door kibbutz Yardenit. Wij lunchen bij Yardenit en gaan met de bus door de Jordaan-vallei op weg naar het zuiden.  We gaan naar ‘Qumran’, de vindplaats van de Dode Zee-rollen. Daar doen we een meditatie. Ook zullen we drijven in de laagst gelegen zee ter wereld, de Dode Zee. Na dit merkwaardige drijfavontuur rijden we naar Jericho alwaar we verblijven in hotel Jericho Resort.

  Qumran

Do 19/10. Na een vroeg ontbijt rijden we naar Jeruzalem. Hier bezoeken we de bijzondere Maria Magdalena kerk. Daarna brengt de bus ons in de buurt van de Klaagmuur voor een bezoek aan de Oude stad. We brengen een bezoek aan de Klaagmuur en wonen een stukje van de Bar Mitswa-viering bij (Joodse jongens die 13 worden, mogen voor het eerst uit de Thora lezen). Ook het nabijgelegen Archeologisch park Ofel met de resten van het oude Jeruzalem wordt door ons aangedaan. Bij genoeg tijd gaan we naar Zions berg met het Graf van David en het Cenakel, waar verondersteld wordt het laatste avondmaal te hebben plaatsgevonden. We overnachten de komende dagen in het Caesar Hotel.

  De oude stad van Jeruzalem

Vr 20/10. ’s Morgens gaan we in het moderne deel van Jeruzalem naar het indrukwekkende ‘Yad Vashem’, het monument en het museum van de holocaust. We nemen daar de ruimte voor een gezamenlijke ceremonie. In de middag bezoeken we de indrukwekkende Graftuin met het veronderstelde graf van Jezus waaruit hij is ‘opgestaan’. Een prachtige plek voor diepgaande meditatie en zegening. Ook de ruim vier meter hoge Menorah vlakbij de Knesset staat op het programma.

  Gabriela bij de Menora

Za 21/10.  We beginnen de dag met een bezoek aan de Olijfberg. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over Jeruzalem. We wandelen naar de Dominus Flevit-kerk. Daarna via Getsemané, de Hof van Olijven, lopen we door de Leeuwenpoort naar de Oude Stad. We volgen te voet een deel van de kruisweg van Jezus, de Via Dolorosa, en doen onderweg de St-Anna-kerk en de voormalige helende baden van Bethesda aan. De dag eindigt bij de fameuze Heilig Grafkerk. Al met al een echte wandeldag. Dan brengt de bus ons naar het hotel voor het laatste gezamenlijke diner.

  De kolommenpromenade in Jeruzalem

Zo 22/10. In de ochtend hebben we de afsluitende evaluerende workshop in het Caesar hotel. We maken daarna ons klaar voor vertrek en verlaten het hotel voor de transfer naar de luchthaven in Tel Aviv om in te checken voor de terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.

  Kamelen in Genesisland

Feitelijke informatieDe bijdrage voor deze workshopreis is €1795,-. Deelnemers betalen dit bedrag aan reisorganisatie DrieTour. Na opsturen van het Aanmeldingsformulier betaalt men na factuurdatum de aanbetaling van 15% binnen 10 dagen (in overeenstemming met de ANVR-regels). Het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. Let op! De reisprijs is gebaseerd op de indeling van twee personen op een kamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer is €300,- . Het inschrijvingsformulier is op te vragen via cursisten@mariamagdalenaenjezus.nl.

Inbegrepen in deze prijs • Retourvlucht Amsterdam – Tel Aviv incl. luchthavenbelasting. • Alle workshops en cursusmateriaal • Zeven overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner) (De lunches zijn voor eigen rekening) • Tijdens alle reisdagen luxe touringcar met ervaren chauffeur • In Israël verplichte ervaren Nederlandssprekende gids • Alle entreegelden • Alle in Israël verplichte fooien op het vliegveld en in de hotels • Bijdrage in ANVR-calamiteitenfonds

ANVR-reisbureau –  ‘Human Divinity Academy / Mary Magdalene and Jesus World School’ heeft deze reis ondergebracht bij een erkend ANVR-reisbureau. Wanneer de reis niet doorgaat, bijvoorbeeld vanwege onveiligheid in de regio, wordt de reissom vergoed. Niet in de reis inbegrepen zijn je persoonlijke verzekeringen, zoals een aansprakelijkheids-, reis- en annuleringsverzekering.

Veiligheid – Uiteraard hebben we ook oog voor de veiligheid gezien de schermutselingen tussen Joden en Palestijnen in het verleden. Hierover staan we in direct contact met reisorganisator DrieTour die ook in 2017 tientallen reizen naar Israël faciliteert. Drie Tour heeft ook een zeer groot netwerk in Israël dat de situatie goed kan inschatten. Ook laten we ons leiden door het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR. Momenteel is er geen reden om niet te gaan. 

Heb je vragen? Bel dan gerust met Gabriela of Reint op (0031) (0) 6 – 53646410.

  Gabriela en Reint bij de woestijn van Judea